Parohia Inaltarea Domnului English Romana

RUGACIUNI PENTRU DEZLEGARI

RUGACIUNE PENTRU IERTAREA TUTUROR PACATELOR
CELOR DE VOIE SI CELOR FARA DE VOIE
SI PENTRU TOT JURAMANTUL SI BLESTEMUL

        Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Fiule si Cuvantul lui Dumnezeu, Pastorule si Mielule, Care ai ridicat pacatul lumii si ai iertat datoria celor datornici si femeii celei pacatoase i-ai daruit iertare pacatelor ei, Cel ce ai daruit vindecare slabanogului impreuna cu iertarea pacatelor lui, Insuti, Stapane, usureaza, lasa, iarta pacatele, nelegiuirile, gresealele cele de voie si cele fara de voie, cele cu stiinta si cu nestiinta, cele cu calcare de porunca si cu neascultare, ce s-au facut de robii Tai acestia . Si cate, ca niste oameni purtatori de trup si vietuitori in lume, au alunecat de au gresit, cu lucrul, cu cuvantul, cu gandul, cu stiinta sau cu nestiinta, in timpul noptii si in timpul zilei; sau sub blestem si afurisenie de la arhiereu ori de la preot au cazut, sau insisi pe sine s-au blestemat, sau cu juramant pe numele lui Dumnezeu s-au jurat si l-au calcat; sau din mania cea fara socoteala pe vreunul din crestini au afurisit sau au blestemat; sau nebuneste au vorbit, sau au osandit, sau au celvetit, sau vorbe spurcate au vorbit, sau au pizmuit, sau au mintit, sau au tinut minte raul; ori cu manie s-au pornit, ori s-au mandrit, ori au viclenit sau camata au luat, ori s-au trandavit, ori in desert s-au marit, ori in iubire de argint au cazut, ori s-au imbatat si au varsat; sau la fermecatoare si vrajitoare si la descantatoare si la altii asemenea acestora au alergat; sau peste masura au mancat, sau cu nesat au fost si a doua oara au mancat; sau desfranare, sau preadesfranare, sau sodomie, sau in alt chip oarecare au facut pacatul desfranarii; ori au batut, ori au vatamat, ori au lovit, ori pe cineva au scuipat, ori au rapit sau au furat, sau fara mila si cu scumpete au ingreuiat pe cineva, sau pe saraci n-au miluit si nu le-au facut bine dupa puterea lor; sau in gand au hulit, sau de lucruri necuviincioase si-au adus aminte, sau au parat, sau strambatate au facut, sau pe fratele lor l-au scarbit, sau l-au urat, sau l-au amarat; ori la rugaciune si la cantare stand, mintea lor s-a abatut la alte viclenii si desartaciuni lumesti; ori ca niste robi pantecelui s-au facut, sau ce nu se cade au vorbit, ori pe ascuns au mancat sau ceva necurat au mancat; ori cu semetie au grait, sau nebuneste au ras, sau frumusete straina au vazut si cu dansa si-au ranit inima; ori vorbe desarte si netrebnice au grait, ori de pacatele fratilor lor au ras si i-au osandit, iar ale lor pacate si nelegiuiri nu le-au socotit; sau de rugaciune nu s-au ingrijit; sau poruncile duhovnicilor lor n-au pazit; ori s-au lenevit, ori nebagatori de seama au fost la cele ce aveau de facut, ori rabdare n-au avut; sau cu indraznire, socotindu-se a fi intelepti, desartaciuni au grait, sau au clevetit, sau altceva rau au facut.

        Pentru toate acestea si alte asemenea acestora, stiute si nestiute, cate ca niste oameni au gresit robii Tai acestia, fratii nostri, Iubitorule de oameni Doamne, miluieste-i si le iarta lor toate. Asa, Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, asculta-ne pe noi care ne rugam bunatatii Tale pentru robii Tai acestia, fratii nostri, si iarta, ca unul Care nu tii minte raul, toate gresealele si faradelegile pe care ca niste oameni le-au facut sau le-au gandit. Ca ei singuri nevrednicii si pacatosii marturisesc inaintea imparatiei Tale, ca acestea si mai mari decat acestea au facut. Ci pentru mila Ta, asculta-ma pe mine slujitorul Tau, si-i izbaveste pe dansii de chinul cel vesnic; fa-i mostenitori vesnicelor Tale bunatati, impreuna cu toti care din veac au bineplacut Tie, si-i invredniceste pe dansii fara osanda a se impartasi cu infricosatoarele si nemuritoarele Tale Taine, pentru ca Tu ai zis, Stapane: cate veti lega pe pamant vor fi legate si in ceruri, si cate veti dezlega pe pamant vor fi dezlegate si in ceruri.

        Ca Tu singur esti fara de pacat si ai putere a ierta pacatele si Tie se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte si Preasfantului si bunului si de-viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.


RUGACIUNE PENTRU CEI CE SUNT IN BLESTEM
SI PE SINESI CU JURAMANT S-AU LEGAT

        Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Unule-Nascut, Fiule si Cuvantul Tatalui, Care ai rupt toata legatura pacatelor noastre prin patima Ta si ai suflat in fetele Apostolilor Tai si ai zis: Luati Duh Sfant, carora veti ierta pacatele, se vor ierta lor, si carora le veti tine, tinute vor fi, Tu, Stapane, prin Sfintii Tai Apostoli ai daruit si preotilor care slujesc cele sfinte in sfanta Biserica Ta sa ierte pacatele pe pamant si sa lege si sa dezlege toata legatura nedreptatii; deci si acum Te rugam pentru fratele nostru, care sta inaintea Ta: da-i lui mila Ta, rupe legatura juramantului si a blestemului cu care s-a legat, si orice a vorbit din nestiinta sau din nebagare de seama, sau din slabiciune sufleteasca a lucrat, Cel ce stii neputinta omeneasca, ca un iubitor de oameni si bun Stapan, toate pacatele cele de voie si cele fara de voie, iarta-le, Tu, Cel ce dezlegi pe cei legati, Cel ce ridici pe cei cazuti, nadejdea celor deznadajduiti, odihna celor osteniti; slobozeste si pe robul Tau din legatura pacatelor lui.

        Ca s-a preaslavit preasfant numele Tau, impreuna cu al Parintelui Tau cel fara de inceput si cu al Preasfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.


RUGACIUNE DE DEZLEGARE DE BLESTEM

        Indura-te Doamne, Bunule si Iubitorule de oameni, Care pentru indurarile Tale ai trimis pe Unul-Nascut Fiul Tau in lume, ca sa rupa zapisul gesealelor cel asupra noastra si sa dezlege legaturile celor legati de pacate si sa propavaduiasca celor robiti iertare, Tu Stapane, si pe robul Tau libereaza-l cu bunatatea Ta, de legatura ce este pusa asupra lui, si-i daruieste lui sa se apropie fara de pacat, in toata vremea si in tot locul, cu indraznire catre slava Ta, si cu cuget curat sa ceara de la Tine mila cea bogata. Ca milostiv si iubitor de oameni Dumnezeu esti, si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.


RUGACIUNE LA IMPACAREA CELOR INVRAJBITI

        Multumim Tie, Stapane, Iubitorule de oameni, Imparatul veacurilor si Datatorul bunatatilor, Care ai stricat peretele cel din mijloc al vrajbei si ai dat pace nemului omenesc; Cel ce si acum ai daruit pace robilor Tai, inradacineaza intr-insii frica Ta si dragostea unuia spre altul o intareste; stinge toata vrajba; indeparteaza dintre dansii toate indemnurile spre dezbinare. Ca Tu esti pacea noastra si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.Rugati-va in fiecare zi ca si cum ar fi pentru ultima data!

impozit FORMULARUL 230 rugaciuni

STIRI

  • Saptamana aceasta preot slujitor este Parintele Paroh Constantin Misu.

Home  |   Contact  |   Program  |   Preoti  |   Sfinti  |   Minuni  |   Activitate  |   Conducere  |   Donatori  |   Colaboratori  |   Galerie
Crestinism Ortodox